Nástupište 1-12 bude patriť videoinštaláciám

16.01.2012 Topoľčany

Topoľčany 16. januára (TASR) – Tvorbu umelkyne Daniely Krajčovej predstaví výstava „324“ v Multimediálnom priestore pre súčasnú kultúru Nástupište 1-12 v podchode pod topoľčianskou autobusovou stanicou. Umelkyňa bude prezentovať svoje videoinštalácie i takzvanú „site-specific“ inštaláciu, ktorá je založená na spolupôsobení výtvarných elementov a okolitého prostredia. „Tú výtvarníčka v priebehu posledného mesiaca vytvárala priamo na stenách topoľčianskeho podchodu,“ uviedol Július Krištof z Nástupišťa 1-12.

Vernisáž výstavy sa bude konať 21. januára o 18.00 h. Jej súčasťou bude aj koncert elektronického projektu Dead Janitor. „Ide o projekt z Košíc. Publiku sa predstaví so svojím novým albumom, ktorý mu vychádza iba jeden deň pred koncertom na Nástupišti 1-12,“ dodáva Krištof.

Autorka výstavy Daniela Krajčová je absolventkou Vysokej školy výtvarných umení a dizajnu a Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Svoj talent delí medzi výtvarné umenie a film. Jej tvorba pozostáva z animácie, maľby a inštalácií. Vo filme sa sústreďuje na nelineárne a nenaratívne filmy so sociálnym pozadím, buď s autobiografickým alebo dokumentárnym tónom.
 

Vyberte región